Pagina 1 van 1

Indische frikandel

Geplaatst: 19-10-2014 19:14
door Cora
Ingrediënten:
1 pond rundergehakt
1 pond niet geschilde aardappels
1 ei
zout
peper
nootmuskaat
knoflookpoeder

Bereidingswijze:
Kook de aardappels met de schil gaar, haal daarna de schil eraf. Kruid het gehakt met zout, peper, nootmuskaat en knoflookpoeder op eigen smaak.
Meng het gehakt, de aardappels en 1 ei door elkaar tot het 1 gladde massa is. Zet het een uurtje in de koelkast.
Maak er allemaal kleine gehaktballetjes van en bak het in hete olie in een pan.
Je kunt het warm eten maar het hoort koud met rijst en groente.



Afbeelding

Frikandellen op Indische wijze

Geplaatst: 19-10-2014 19:17
door Cora
Ingrediënten:
Frikandellen voor 4 personen
1 uitje
2 teentjes knoflook
1/2 theel. djahé poeder (gember)
1 flinke theel Sambal oelek
4/5 eetl ketjap manis (zoet)
1 theelepeltje azijn
suiker (liefst een beetje bruine rietsuiker of een stukje gula djawa)

Voorbereiding:
Frituur de frikandellen en snij de ui en knoflook fijn. Snij de frikandel in stukjes van ongeveer 2 cm.

Bereidingswijze:
Pak een pan en giet een beetje olie er in. Fruit de ui en knoflook en doe er de sambal oelek bij.
Dan ca. 2 el suiker, de djahé en 4 a 5 el ketjap. Voeg nu de frikandel-stukjes er bij en heel eventjes op een klein vuurtje laten pruttelen.
Theelepeltje azijn erbij.

Let op: Wel eventueel een beetje water erbij doen zodat het niet aan bakt.