Indische aardappelkroketjes

Lekkere Indische hapjes
Plaats reactie
Cora
Site Admin
Berichten: 42
Lid geworden op: 23-02-2014 14:56

Indische aardappelkroketjes

Bericht door Cora » 23-02-2014 15:28

(12 á 15 stuks)
Ingrediënten:
500 gram rundergehakt
1 winterwortel, fijngehakt
2 uiten, fijngehakt
1 bosje selderij, fijngesneden
1 blokje vleesbouillon
zout en peper

Ingrediënten voor het bakken:
zonnebloemolie
1 pak paneermeel
1 ei. los geklutst

Bereidingswijze:

Kook de aardappelen gaar en maak er puree van. Laat het afkoelen.

Voor de vulling het rundergehakt fruiten met de fijngehakte uien. Voeg de fijngehakte wortel toe en roerbak het geheel klaar. Dan de selderij erbij doen en het bouillonblokje, goed door elkaar mengen, beetje laten meebakken. Zout en peper naar smaak toevoegen. Vuur uitdoen en even laten afkoelen.

Een schep aardappelpuree nemen, druk het wat plat en doe er 1 eetlepel vulling op. Aardappelpuree om de vulling sluiten en er een rolletje van maken.

Nu ga je de rolletjes door de paneermeel rollen, dan door het geklutste ei, daarna weer door de paneermeel. In ruim olie frituren.


Afbeelding

Plaats reactie