(12 á 15 stuks)
Ingrediënten:
500 gram rundergehakt
1 winterwortel, fijngehakt
2 uiten, fijngehakt
1 bosje selderij, fijngesneden
1 blokje vleesbouillon
zout en peper
Ingrediënten voor het bakken:
zonnebloemolie
1 pak paneermeel
1 ei. los geklutst
Bereidingswijze:
Kook de aardappelen gaar en maak er puree van. Laat het afkoelen.
Voor de vulling het rundergehakt fruiten met de fijngehakte uien. Voeg de fijngehakte wortel toe en roerbak het geheel klaar. Dan de selderij erbij doen en het bouillonblokje, goed door elkaar mengen, beetje laten meebakken. Zout en peper naar smaak toevoegen. Vuur uitdoen en even laten afkoelen.
Een schep aardappelpuree nemen, druk het wat plat en doe er 1 eetlepel vulling op. Aardappelpuree om de vulling sluiten en er een rolletje van maken.
Nu ga je de rolletjes door de paneermeel rollen, dan door het geklutste ei, daarna weer door de paneermeel. In ruim olie frituren.