Ste­vi­ge lin­zen­soep met kaas

Plaats reactie
Cora
Site Admin
Berichten: 42
Lid geworden op: 23-02-2014 14:56

Ste­vi­ge lin­zen­soep met kaas

Bericht door Cora » 10-05-2014 15:11

Ingrediënten:
2 tenen knoflook,
2 el olijfolie
1 struik bleekselderij, in boogjes
2 blikken gepelde tomaten (a 400 g)
3 groentebouillontabletten
150 g schelpjes (pasta, zak 500 g, biologisch)
1 blik linzen (400 g), uitgelekt
80 g jong belegen kaas (biologisch), geraspt

Bereiden:
1. Pers de knoflook. Verhit de olie in een soeppan en fruit de knoflook 1 min. Doe de bleekselderij erbij en bak 2 min. mee. Voeg de tomaten toe en maak klein met een spatel. Voeg 750 ml water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook.
2. Voeg de pasta toe en kook de soep met de deksel op de pan 8 min. op matig vuur. Voeg de linzen toe, breng op smaak met peper en zout en verwarm nog 1 min. Schep in 4 kommen en bestrooi met de kaas.

Plaats reactie