Ingrediënten:
4 el olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper
1 ui, gesnipperd
2 stengels bleekselderij, in boogjes
2 tl gemalen kaneel
1 blik linzen (400 g), uitgelekt
1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 liter groentebouillon, (van tablet)
1 citroen, gehalveerd
1 bakje verse koriander (15 g), fijngesneden
Keukenspullen:
staafmixer
Bereiden:
1. Verhit de olie in een soeppan. Bak de ui, bleekselderij en kaneel 2 min. op laag vuur. Schep de linzen, kikkererwten en tomatenblokjes erdoor. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken. 2. Pers de ene helft van de citroen uit en snijd de andere helft in parten. Roer het sap door de soep. Pureer de soep grof met de staafmixer en verdeel over 4 kommen. Strooi de koriander erover. Serveer met de parten citroen en geroosterde shoarmabroodjes.
Marokkaanse linzensoep met bleekselderij
-
- Site Admin
- Berichten: 42
- Lid geworden op: 23-02-2014 14:56