Turk­se lin­zen­soep

Plaats reactie
Cora
Site Admin
Berichten: 42
Lid geworden op: 23-02-2014 14:56

Turk­se lin­zen­soep

Bericht door Cora » 10-05-2014 14:53

Ingrediënten:
1 ui
1 teentje knoflook
4 tomaten
1 gedroogd chilipepertje (chillie)
175 g gedroogde blonde linzen
4 takjes peterselie
4 takjes verse munt
1 eetlepel olijfolie
2 theelepels paprikapoeder mild
2 vleesbouillontabletten
zout

Bereiden:
Voorbereiden:
Ui en knoflook pellen en snipperen. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in stukjes snijden. Pepertje verkruimelen. Linzen wassen en laten uitlekken.
Bereiden:
In ruime (soep)pan olie verhitten en ui en knoflook zacht fruiten. Stukjes tomaat, pepertje en paprikapoeder toevoegen en geheel nog ca. 1 minuut bakken. 1 liter water en bouillontabletten toevoegen en linzen erdoor mengen. Geheel aan de kook brengen en bouillontabletten laten oplossen. Zodra soep kookt, vuur lager draaien en ca. 55 minuten zachtjes laten sudderen tot linzen zacht zijn. Peterselie en munt fijn hakken. Soep op smaak brengen met zout. Bestrooien met peterselie en munt. Serveren met brood.

Plaats reactie