Ingrediënten:
85 g boter
300 g rundergehakt
1 blik Mexicaanse melange (400 g, uitgelekt)
1/2 blik mini maiskolfjes (a 425 g), uitgelekt
1 liter tomatensap
2 kippenbouillontabletten
100 g sperziebonen
2 el bieslook (doosje 50 g, diepvries)
1 blik kidneybonen (400 g), uitgelekt en afgespoeld
1 stokbrood
Bereiden:
1. Verhit 25 g boter in een soeppan en bak het gehakt in 5 min. rul. Voeg de Mexico melange en de maiskolfjes toe en bak nog 3 min. Breng het tomatensap, de kippenbouillontabletten en 500 ml water aan de kook. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en voeg de sperziebonen toe aan de soep. Laat op laag vuur 15 min. koken. Voeg de kidneybonen de laatste 5 min. toe. Meng 60 g boter met de bieslook. Verdeel de soep over 4 kommen en serveer met stokbrood en bieslookboter.