Ingrediënten:
1 schaaltje half-om-halfgehakt (ca. 300 g)
4 eetlepels gemalen kokos (zakje a 100 g)
1 zakje gehaktkruiden (15 g)
2 teentjes knoflook
2 eetlepels zonnebloemolie
2 zakken gesneden prei (a 300 g)
1 liter vleesbouillon (van tablet)
2 zakjes pinda-satésaus (a 400 g)
3 eetlepels ketjap
1 schaaltje taugé (125 g)
Bereiden:
Gehakt mengen met kokos en kruiden. Kleine balletjes vormen. Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden. In grote pan olie verhitten en prei en knoflook 3 min. bakken. Geregeld omscheppen. Bouillon en gehaktballetjes toevoegen, aan de kook brengen en 5 min. laten koken. Pinda-satésaus toevoegen, al roerend verwarmen maar niet aan de kook laten komen. Met ketjap op smaak brengen. Soep in 4 diepe borden of kommen scheppen en bestrooien met taugé.
Maaltijdpindasoep met kokosgehaktballetjes
-
- Site Admin
- Berichten: 42
- Lid geworden op: 23-02-2014 14:56