Ingrediënten:
2 el olie
400 g Thaise roerbakmix
2 tl sambal badjak
2 kippenbouillontabletten
1/2 pot pindakaas (a 350 g)
2-3 el ketjap manis
1-2 el citroensap
1 bakje alfalfa (75 g)
125 g cocktailgarnalen
1/2 zakje verse koriander (a 15 g), grof gehakt
Bereiden:
In wok olie verhitten en groenten 3-4 min. roerbakken. Sambal 1 min. meebakken. Bouillontabletten erboven verkruimelen. 1 1/4 liter water erbij schenken. Pindakaas toevoegen en al roerend laten oplossen. Pindasoep 5 min. zachtjes verwarmen en op smaak brengen met ketjap en citroensap. Soep in grote wijde kommen scheppen. In midden flinke pluk alfalfa leggen. Garnalen en koriander erover verdelen. Lekker met kroepoek en stokbrood.
Pindasoep met alfalfa en garnalen
-
- Site Admin
- Berichten: 42
- Lid geworden op: 23-02-2014 14:56