In­di­sche pinda­s­oep

Plaats reactie
Cora
Site Admin
Berichten: 42
Lid geworden op: 23-02-2014 14:56

In­di­sche pinda­s­oep

Bericht door Cora » 10-05-2014 16:04

Ingrediënten:
2 eetlepels zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
3 tenen knoflook, fijngesneden
3 theelepels sambal manis
2 cm verse gember, geschild en fijngesneden
3 kippenbouillontabletten
1 zakje soepgroente (250 g)
1 stengel sereh
300 g kipfilet, in stukjes
6 eetlepels pindakaas
3 eetlepels ketjap manis
3 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
1/2 citroen, geperst

Bereiden:
Verhit de olie in een soeppan. Bak de ui, knoflook, sambal en gember 2 minuten. Blus af met 1 liter water. Voeg de bouillontabletten en soepgroente toe. Kneus de sereh met een mes (zo komen de aroma's beter vrij) en voeg die toe aan de bouillon. Laat de bouillon op laag vuur 30 minuten koken. Voeg na 15 minuten de kipfilet toe. Meng ondertussen de pindakaas, de ketjap en de koriander in een kom. Verdun met een paar lepels bouillon totdat het mengsel de dikte van saus heeft. Roer de 'pindasaus' door de bouillon. Breng de soep op smaak met citroensap en eventueel nog wat ketjap. Verwijder voor het serveren de sereh. Garneer eventueel met wat taugé en rode peper.

Plaats reactie