Bereidingstijd:
ca. 35 minuten
Ingredienten:
12 rijpe trostomaten, gehalveerd
3 eetl. olijfolie
zout
versgemalen peper
1,2 l kippenbouillon
2 eetl. honing
250 g gerookte kipfilet, in reepjes
4 lente-/bosuitjes, in ringen
150 g belegen kaas, dikke plak
sterretjessteker
Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de tomaten met de snijkant boven op de bakplaat of in een ovenschaal. Verdeel er olie, zout en peper over. Zet de tomaten 20-30 minuten in het midden van de oven tot ze zacht zijn. Laat iets afkoelen.
Bereiden:
Pureer de tomaten. Voeg de bouillon, honing, kip en bosui toe en verwarm. Steek sterretjes uit de kaasplak en verdeel deze voor het serveren over de soep.
Tips:
Vervang gerookte kip door gekookte hamreepjes.Neem in plaats van bosui 2 eetlepels gehakte verse bieslook of koriander.
Geroosterde tomatensoep met kip en kaassterren
-
- Site Admin
- Berichten: 42
- Lid geworden op: 23-02-2014 14:56