Italiaanse tomatensoep

Plaats reactie
Cora
Site Admin
Berichten: 42
Lid geworden op: 23-02-2014 14:56

Italiaanse tomatensoep

Bericht door Cora » 05-04-2015 14:13

Bereidingstijd:
ca. 40 minuten

Ingredienten:
250 g champignons
3 eetl. olijfolie (Mediterrane)
2 uien, gesnipperd
200 g hamreepjes
200 g wortel, in plakjes
2 teentjes knoflook, gehakt
4 vleestomaten, in stukjes
200 ml gezeefde tomaten (pakje)
1 l bouillon (van tablet of uit pot)
100 ml rode wijn
100 g schelpjespasta
100 g diepvriesdoperwten
100 g geraspte Parmezaanse kaas
2 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries)

Bereidingsinfo:
Maaltijdsoep voor 4 personen
Voorbereiden:
Borstel of veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes of in vieren. Verhit de olijfolie in een ruime soeppan en bak daarin de ui, de helft van de ham, de wortel, de knoflook en vleestomaten 3 minuten. Voeg de champignons, gezeefde tomaten, bouillon en rode wijn toe en kook zachtjes 15 minuten.
Bereiden:
Pureer de soep. Verwarm hem en kook hierin de pasta en doperwten ca. 8 minuten. Voeg de rest van de hamreepjes toe. Serveer de soep, bestrooid met Parmezaanse kaas en peterselie.

Plaats reactie