Ingrediënten:
1 eetlepel olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
1 wortel, in plakjes
250 g linzen, blond
1 l groentebouillon (van 2 tabletten)
2 laurierblaadjes
1 kruidnagel
2 aardappels vastkokend, in stukken
1/2 citroen, geperst
1 runderrookworst (250 g)
4 eetlepels verse peterselie (zakje a 30 g), fijngesneden
Bereiden:
Verwarm in een pan met dikke bodem de olijfolie. Fruit de ui en de knoflook. Voeg de bleekselderij en de wortel toe en bak al roerend 5 minuten. Voeg de linzen toe en giet de bouillon erbij. Voeg de laurier en de kruidnagel toe en laat 40 minuten zachtjes koken. Voeg na 20 minuten zachtjes koken ook de stukken aardappel toe. Breng tot slot de linzensoep op smaak met het citroensap en (versgemalen) peper en zout. Verwarm op het laatst de worst in de soep. Haal daarna de worst uit de soep, snijd hem in stukken en verdeel deze over 4 kommen. Schenk de linzensoep erover en garneer met de peterselie. Lekker met (Turks) brood en een groene salade.